Veertig stoere voetbalmeiden op bezoek bij KNVB

25 oktober 2021

Ze hebben er even op moeten wachten door de coronamaatregelen, maar van uitstel kwam geen afstel. Veertig stoere voetbalmeiden die voor Team La League meer dan 175 euro hebben opgehaald, kregen op maandag 18 oktober een uitgebreide rondleiding op de KNVB Campus in Zeist.

De rondleiding begint om drie uur ’s middags, maar sommige meiden en hun ouders staan om half drie al te wachten op de parkeerplaats. Ze kunnen niet wachten om naar binnen te gaan. In het hoofdkwartier van het Nederlandse voetbal krijgen ze alle geheimen van de KNVB te zien. Nou ja, bijna alle geheimen.

Zo staan de meiden oog in oog met de beroemde kampioensschalen, waaronder die van de Eredivisie Vrouwen. Ook mogen de bezoekers een kijkje nemen in het VAR-centrum, de plaats waar alle videoscheidsrechters tijdens de eredivisiewedstrijden hun werk doen. Die werken niet in de stadions zelf, maar kijken op het hoofdkantoor in Zeist naar de schermen.

Aan het eind bedankt Dirk Hundersmarck van de KNVB iedereen voor zijn enorme inzet om geld op te halen voor meisjesvoetbal in Brazilië en Nicaragua. Er is nog een kleine teleurstelling, omdat de meiden niet bij de training van de OranjeLeeuwinnen kunnen zijn. De nieuwe trainer, Mark Parsons, heeft op het laatste moment besloten dat er geen publiek bij de training aanwezig mag zijn. Maar Dirk belooft dat er voor de Team La League editie 2022 weer mooie prijzen te winnen zullen zijn! 

Wil jij in 2022 meedoen aan Team La League? Volgs ons dan op Instagram en Facebook voor alle updates!

Delen