Dé tip van Liszy en Nicky om jouw streefbedrag binnen no-time te halen!

Normal d97553f2c01642eea984caa966654f99345e4a48
26-03-2021 | 16:54

Onze toppers Liszy en Nicky doen dit jaar weer mee doet aan Team La League! Zij zijn helemaal gek van voetbal en doen mee met de Eredivisie Club ADO Den Haag. Ze zijn alweer hard begonnen met inzamelen van geld voor de La League projecten in Brazilië en Nicaragua. Hun beste tip om binnen no-time jouw streefbedrag te halen is: “Verkoop Paaseitjes aan je vrienden en familie voor La League!”. Ze hebben al 54 kilo paaseitjes verkocht!!!

Hieronder vind je nog een elftal tips om jouw doel te behalen: 

1. Pimp je profiel!

Jouw profielpagina is de plek waar mensen terechtkomen als ze willen weten waarom jij meedoet en natuurlijk als ze willen doneren. Zorg er dus voor dat jouw profiel er pico bello uitziet! Mooie foto’s van jezelf en een persoonlijk verhaaltje waarom jij La League steunt, mogen niet ontbreken. Ook kun je iedereen op de hoogte houden via zelfgemaakte nieuwsberichtjes. Handig!

2. Family first!

Die eerste 50 euro is het moeilijkst, want dat is best veel geld! Vraag daarom gelijk of je ouders, broer(s), zus(sen), opa(‘s) of oma(‘s) – tenslotte jouw grootste supporters - je op weg wil helpen. Ook al doneren ze maar een paar euro, je bent in ieder geval van die nul af. Je zult zien dat het daarna een stuk sneller gaat!

3. Klusjes, klusjes, klusjes!

Willen mensen niet zomaar doneren aan je? Bied aan om een klusje voor ze op te knappen! De tuin aanvegen, het huis schoonmaken, de afwas doen, de hond uitlaten, je kunt het zo gek niet bedenken. Zo verdien je jouw donaties eerlijk bij elkaar en bovendien help je er ook nog eens andere mensen mee. Dat geeft een extra goed gevoel toch?

4. Vraag het Team La League Promopakket aan!

Je staat er niet alleen voor! Team La League is er om je te helpen. Download snel het promopakket en plaats de posts en stories snel op jouw Instagrampagina!

5. Social media is je grote vriend!

Heb je een Facebook of Instagram account? Dan kun je deze natuurlijk ook mooi gebruiken om aan al jouw vrienden en volgers te laten weten dat je meedoet met Team La League. Zet de link naar je profielpagina in je bio zodat iedereen je gemakkelijk kan vinden op de website. Heb je zelf geen account? Misschien ken je wel iemand die veel volgers heeft en jou wil helpen met promoten? Het is tenslotte voor het goede doel!

6. Ga die weddenschap aan!

Een beetje bluf kan nooit kwaad! Geld inzamelen is uiteindelijk ook een soort spelletje en het is belangrijk dat het leuk blijft voor iedereen. Wees niet bang dus om de uitdaging op te zoeken! ‘Als ik vandaag drie keer scoor dan moet jij vijf euro doneren, trainer!’ of ‘Als ik een voldoende haal voor rekenen, krijg ik dan een extra donatie, pap?’

7. Vraag je voetbalclub of school om hulp!

Weten ze op de club of bij je school eigenlijk al dat jij geld inzamelt voor het goede doel? Nu zal de voetbalclub niet zo snel geld doneren, maar waarschijnlijk vinden ze het wel hartstikke leuk om op de website een berichtje van jou te delen waarin je iedereen oproept om jou te steunen! Misschien willen ze je zelfs wel interviewen en kom je in het clubblad, de schoolkrant of nieuwsbrief!

8. Bedenk je eigen campagne!

We hebben al heel veel gave, zelfbedachte acties voorbij zien komen! Koekjes of cupcakes bakken en verkopen, statiegeldflessen inzamelen of zelf een voetbalclinic organiseren voor de buurt. Dit soort fantastische initiatieven toveren een grote glimlach op ons gezicht. Hoe creatiever of gekker, hoe leuker!

9. Maak een video!

Om jouw doel en boodschap snel te verspreiden kan een promovideo heel handig zijn. Die hoeft helemaal niet lang te duren! Vraag een familielid of vriendin om je te filmen terwijl je in de camera vertelt wie je bent, waarom je meedoet, wat je doelstelling is en hoe mensen je kunnen steunen. Plak het linkje van je profielpagina erin en voilà! Klaar om rond te Whatsappen naar iedereen die je kent!

10. Sluit een echte sponsordeal!

Voor de echte doorzetters is dit een hele leuke! Bedrijven hebben vaak wat meer geld te besteden en steunen regelmatig maatschappelijke projecten. Bied bijvoorbeeld aan om in ruil voor een mooie donatie op de finaledag het logo van je sponsor op de borst te dragen!

11. Vergeet jezelf niet te belonen!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Geld inzamelen moet vooral ook leuk zijn! Op iedere euro die aan je wordt gedoneerd mag je apetrots zijn! Dus vergeet niet te genieten van je successen! En verzin een leuke beloning voor jezelf als je uiteindelijk je doel hebt behaald. Dat heb je meer dan verdiend!