Sarina Wiegman bezoekt La League-voetbalprojecten in Brazilië

Normal 640ebb78ffe5c73e6cc8fa3b21b2e0306d41bfad
27-02-2020 | 10:39

Begin dit jaar bezocht Plan International-ambassadeur Sarina Wiegman samen met haar familie diverse projecten van Plan in Brazilië. Ze namen onder andere een kijkje bij de voetbalprojecten van La League en spraken hier met de deelnemende meiden.

Eén van die ontmoetingen was met Tamires en haar vader. Tamires is een van de meiden die vorig jaar in Nederland te gast was tijdens de Finals van #TeamLaLeague. Ze vertelde Sarina dat ze sinds haar deelname aan het La League-project sterker in haar schoenen staat en niet meer over zich heen laat lopen. Ze deelt nu vaker haar eigen mening en neemt niet meer alles aan. Tamires’ vader is erg betrokken bij het leven van zijn dochter. Hij gaat naar al haar wedstrijden en is erg trots.

Sarina bezocht die dag ook een voetbalveldje met twee groepen La League-meiden. Ze werden hard aan het werk gezet! De hele familie Wiegman gaf een clinic en de meiden kregen nuttige tips om hun voetbalskills te verbeteren. Na de clinic werden er veel verhalen gedeeld en vertelden de meiden over hun ervaring met La League.

Als afsluiter motiveerde Sarina iedereen om vooral door te gaan met voetballen. “Meisjes, volg je dromen en laat niets je in de weg staan om gelukkig te zijn. Ik ben heel blij met de manier waarop jullie jezelf uitdrukken. Ik kan alleen maar zeggen dat jullie mijn applaus verdienen!”