11 tips om jouw streefbedrag binnen no-time te halen!

Normal c9274df7397282019bda6cdfbb5f0dd7a35eb31c
14-03-2019 | 15:40

Wat supertof dat je meedoet met #TeamLaLeague! Als het goed is heb je nu een eigen profiel en heb je gekozen bij welke Eredivisie-speelster je in het team wil spelen. Het leukste onderdeel kan nu beginnen: zoveel mogelijk geld inzamelen voor meisjes in Brazilië en Nicaragua. Daarmee zijn namelijk hele toffe beloningen te verdienen! Maar waar moet je beginnen? En hoe maak je jouw actie tot een écht succes? Hieronder vind je een elftal aan tips om jouw doel binnen no-time te behalen!

 

 1. Pimp je profiel! 

Jouw profielpagina is de plek waar mensen terechtkomen als ze willen weten waarom jij meedoet en natuurlijk als ze willen doneren. Zorg er dus voor dat jouw profiel er pico bello uitziet! Mooie foto’s van jezelf en een persoonlijk verhaaltje waarom jij #TeamLaLeague steunt, mogen niet ontbreken. Ook kun je iedereen op de hoogte houden via zelfgemaakte nieuwsberichtjes. Handig!

2. Family first!

Die eerste 50 euro is het moeilijkst, want dat is best veel geld! Vraag daarom gelijk of je papa, mama, broer, zus, opa of oma – tenslotte jouw grootste supporters - je op weg wil helpen. Ook al doneren ze maar een paar euro, je bent in ieder geval van die nul af. Je zult zien dat het daarna een stuk sneller gaat!

3. Klusjes, klusjes, klusjes!

Willen mensen niet zomaar doneren aan je? Bied aan om een klusje voor ze op te knappen! De tuin aanvegen, het huis schoonmaken, de afwas doen, de hond uitlaten, je kunt het zo gek niet bedenken. Zo verdien je jouw donaties eerlijk bij elkaar en bovendien help je er ook nog eens andere mensen mee. Dat geeft een extra goed gevoel toch?

4. Vraag het La League Promopakket aan!

Je staat er niet alleen voor! Team La League is er om je te helpen. Stuur ons een WhatsApp-berichtje met ‘PROMO AAN’ en we sturen je binnen enkele dagen een exclusief #TeamLaLeague Promopakket toe. Hang de posters op bij je voetbalclub of school en deel de flyers uit aan iedereen die jou kan steunen! Als je een account hebt op social media kun je hier ook nog je eigen promotiemateriaal downloaden!  

5. Social media is je grote vriend!

Heb je een Facebook of Instagram account? Dan kun je deze natuurlijk ook mooi gebruiken om aan al jouw vrienden en volgers te laten weten dat je meedoet met #TeamLaLeague. Zet de link naar je profielpagina in je bio zodat iedereen je gemakkelijk kan vinden op de website. Heb je zelf geen account? Misschien ken je wel iemand die veel volgers heeft en jou wil helpen met promoten? Het is tenslotte voor het goede doel!

6. Ga die weddenschap aan!

Een beetje bluf kan nooit kwaad! Geld inzamelen is uiteindelijk ook een soort spelletje en het is belangrijk dat het leuk blijft voor iedereen. Wees niet bang dus om de uitdaging op te zoeken! ‘Als ik vandaag drie keer scoor dan moet jij vijf euro doneren, trainer!’ of ‘Als ik een voldoende haal voor rekenen, krijg ik dan een extra donatie, pap?’

7. Vraag je voetbalclub of school om hulp!

Weten ze op de club of bij je school eigenlijk al dat jij geld inzamelt voor het goede doel? Waarschijnlijk nog niet. Nu zal de voetbalclub niet zo snel geld doneren, maar waarschijnlijk vinden ze het wel hartstikke leuk om op de website een berichtje van jou te delen waarin je iedereen oproept om jou te steunen! Misschien willen ze je zelfs wel interviewen en kom je in het clubblad, de schoolkrant of nieuwsbrief!

8. Bedenk je eigen campagne!

We hebben al heel veel gave, zelfbedachte acties voorbij zien komen! Koekjes of cupcakes bakken en verkopen, statiegeldflessen inzamelen of zelf een voetbalclinic organiseren voor de buurt. Dit soort fantastische initiatieven toveren een grote glimlach op ons gezicht. Hoe creatiever of gekker, hoe leuker!

9. Maak een video!

Om jouw doel en boodschap snel te verspreiden kan een promovideo heel handig zijn. Die hoeft helemaal niet lang te duren! Vraag een familielid of vriendin om je te filmen terwijl je in de camera vertelt wie je bent, waarom je meedoet, wat je doelstelling is en hoe mensen je kunnen steunen. Plak het linkje van je profielpagina erin en voila! Klaar om rond te Whatsappen naar iedereen die je kent!

10. Sluit een echte sponsordeal!

Voor de echte doorzetters is dit een hele leuke! Bedrijven hebben vaak wat meer geld te besteden en steunen regelmatig maatschappelijke projecten. Bied bijvoorbeeld aan om in ruil voor een mooie donatie op de finaledag het logo van je sponsor op de borst te dragen. Uiteraard nodig je al jouw sponsoren op 12 mei uit op de KNVB Campus om jou te zien shinen! Ontzettend knap dat een aantal van jullie hier al in geslaagd is!

11. Vergeet jezelf niet te belonen!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Geld inzamelen moet vooral ook leuk zijn! Op iedere euro die aan je wordt gedoneerd mag je apetrots zijn! Dus vergeet niet te genieten van je successen! En verzin een leuke beloning voor jezelf als je uiteindelijk je doel hebt behaald. Dat heb je meer dan verdiend!