5 redenen waarom jij absoluut mee wilt doen aan #TeamLaLeague

Normal 1b0524952af814735e73d9b5e876f9b85f5bd493
28-02-2019 | 14:56

Ben jij een meisje geboren tussen 2005 en 2012 en is voetbal helemaal jouw ding? Dan is #TeamLaLeague echt iets voor jou! Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog twijfelt om je aan te melden. Nieuwe dingen zijn altijd een beetje spannend! Laat ons je helpen! Hieronder geven we je vijf redenen waarom ook jij absoluut mee wilt doen aan #TeamLaLeague:

 

1. Je komt dichter bij je Eredivisie-heldin dan ooit!

Maar liefst 41 profvoetbalsters uit de Eredivisie Vrouwen doen mee als coach van #TeamLaLeague! Grote kans dus dat jouw voorbeeld ook meedoet. Hoe tof is het om in een team te spelen met jouw heldin als coach! Je kunt je gratis aanmelden en vervolgens zijn er allerlei leuke contactmomenten. Je ondertekent jouw eigen contract mét je coach bij een Eredivisiewedstrijd, je krijgt een videoboodschap van je coach met ontwikkeltips én als kers op de taart komen de Eredivisie-speelsters op 12 mei naar de KNVB-Campus om jou een onvergetelijke voetbalbelevenis te bezorgen!    

2. Je beleeft een werelddag op de KNVB-Campus!

Zet 12 mei 2019 alvast met hoofdletters in je agenda, want deze dag wil je echt niet missen! Op de prachtige KNVB-Campus in Zeist, thuisbasis van de Oranje Leeuwinnen, vinden dan de Finals van #TeamLaLeague plaats. Het belooft een fantastische dag te worden! Samen met alle andere meiden die meedoen aan #TeamLaLeague én de Eredivisie-speelsters wordt er de hele dag gevoetbald en uiteindelijk kiezen de coaches natuurlijk hun definitieve team. Jij gaat er toch alles aan doen om daar bij te zijn?  

3. Je helpt meisjes in Brazilië en Nicaragua aan een betere toekomst!

Meedoen aan #TeamLaLeague doe je niet alleen voor jezelf, maar vooral ook voor meisjes in Brazilië en Nicaragua. In die landen hebben meisjes het een stuk moeilijker dan hier in Nederland. Veel meisjes worden zwanger en trouwen nog voordat ze volwassen zijn. Daarom maken ze vaak hun school niet af en vervliegt de hoop op een mooie toekomst. La League helpt deze meiden om sterker en weerbaarder te worden door voetbal. Iedere euro die jij ophaalt voor #TeamLaLeague gaat rechtstreeks naar de projecten in Brazilië en Nicaragua. Samen zorgen we ervoor dat meiden daar net zoveel kansen krijgen als hier!  

4. Je maakt heel veel nieuwe voetbalvriendinnen!

La League is verbinder binnen het meidenvoetbal! Meisjes melden zich als individu aan, maar gaan na afloop als vriendinnen naar huis. Dat geldt ook voor #TeamLaLeague. Op www.teamlaleague.nl kun je precies zien welke meiden allemaal al meedoen. Je zult er vast wel een paar kennen. Misschien doen je eigen team- of klasgenoten zelfs al mee! Hoe leuk is het om samen te bedenken hoe jullie zoveel mogelijk geld op kunnen halen! En dan op 12 mei, tijdens de Finals, heerlijk te voetballen met alle andere kanjers die zich voor hetzelfde doel hebben ingezet. Dus trommel alle meiden uit de buurt vooral op om samen met jou mee te doen!

 5. Je steunt het vrouwenvoetbal in Nederland!

Het gaat natuurlijk al heel goed met het vrouwenvoetbal, maar zelfs voor veel profspeelsters is het vooral nog een hobby. Het verschil tussen de Eredivisie Vrouwen en veel buitenlandse competities is nog erg groot. La League steunt de Eredivisie-speelsters en het vrouwenvoetbal in Nederland als totaal. Door mee te doen aan #TeamLaLeague doe jij dat ook! Misschien speel jij over een paar jaar wel bij een Eredivisieclub of zelfs in Oranje? Samen leggen we de basis voor een gezonde toekomst van het vrouwenvoetbal in Nederland!