Ik doe mee aan Team La League 2021!

Amy Minnesma

Nog te gaan

Qr
van totaal € 500 (85%)

Zelf voetbal ik al ruim 4 jaar met heel veel plezier in een meidenteam bij SC Joure. Ik ben 11 jaar en ben teamgenoot van MO13. Mijn passie voor voetbal ga ik inzetten voor een goed doel; ik ga via La League de strijd aan voor meiden in Brazilië en Nicaragua!

La League wil meisjes wereldwijd sterker maken via voetbal. Meidenvoetbal draagt naast beweging en plezier ook bij aan de eigenwaarde, kracht en het zelfvertrouwen van meiden. En het helpt ongelijkheid tussen meisjes en jongens tegen te gaan. La League wil daarom zoveel mogelijk meiden laten voetballen. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. We beginnen in Brazilië en Nicaragua, om daar kindhuwelijken en tienerzwangerschappen buitenspel te zetten. Tijdens de voetbalprojecten van La League krijgen meisjes onder andere lifeskills-trainingen en seksuele voorlichting, waardoor ze zich bewust worden van hun rechten.

Wereldwijd trouwen elk jaar twaalf miljoen meisjes voordat ze achttien zijn. In Latijns-Amerika zien meisjes het vaak als de enige manier om aan de armoede en het geweld thuis te ontsnappen. Helaas blijkt vaak dat jong trouwen en kinderen krijgen hun ontwikkeling juist remt, waardoor hun kansen om aan armoede en geweld te ontsnappen alleen maar kleiner worden.

La League is een initiatief van Plan International Nederland in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en Women Win. In onze projecten ontwikkelen meiden spelenderwijs diverse sociale vaardigheden en doorbreken we stereotypen door ook jongens en mannen erbij te betrekken. Ook wordt een aantal meiden opgeleid voor een baan in de sportwereld. Zo kunnen zij ook weer anderen in hun omgeving de juiste skills leren. 

Help jij mij om mijn streefbedrag te halen? De komende 75 dagen zal ik zoveel mogelijk geld ophalen om La League te steunen en wie weet mag ik wel meevoetballen tijdens de Finals op 6 juni 2021 ( dit zou een geweldig verjaardagscadeau zijn op mijn geboortedag)! En zo maak ik ook nog eens kans op te gekke prijzen en kan ik meiden uit Latijns-Amerika laten voetballen. Meidenvoetbal draagt naast beweging en plezier ook bij aan de eigenwaarde, kracht en het zelfvertrouwen van meiden.⚽️💪❤

Bekijk alle
€ 15 20-03-2021 | 22:31
€ 10 20-03-2021 | 11:56 Goed bezig Amy👍
€ 5 20-03-2021 | 10:25 Goed bezig Amy!
€ 10 19-03-2021 | 14:09
€ 15 19-03-2021 | 12:30 Success Amy Groeten buurman Wietse