Team La League 2021: Start 17 maart

La League wil zo veel mogelijk meiden laten voet­ballen. Voetbal maakt meisjes sterk! Niet alleen in Nederland, maar ook in Latijns-Amerika waar voetbal helpt om ongelijkheid tussen meisjes en jongens tegen te gaan. 

Met Team La League halen we binnen 75 dagen samen met de voetbalmeiden en Eredivisie clubs 100.000 euro op voor de meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua. Team La League wordt afgesloten met een vette finaledag op één van de Eredivisie clubs waar jij al je voetbal skills kan laten zien, clinics kan volgen én een balletje trappen met profvoetbalsters uit de Eredivisie. Doe je ook mee?!

Je kan je vanaf 17 maart inschrijven: alleen of met je team! Houd de La League Instagram in de gaten voor meer informatie. 

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je voetbalteam, je klas of je vrienden. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen en kies je favoriete Eredivisie club. 

Bekijk alle

Hoe La League meisjes door de coronacrisis heen helpt

17-06-2020 | 16:00 Het leven van de 18-jarige Luciana uit Brazilië staat op zijn kop door het coronavirus. Omdat het virus zich in een sneltreinvaart verspreidt in de regio waar ze woont, is er een lockdown afgekondigd om verdere verspreiding te voorkomen. Hierdoor kan ze niet naar school en liggen ook andere activiteiten tijdelijk stil. Luciana woont samen met haar familie - haar ouders, twee zussen, twee ooms en haar oma – op het platteland bij een kleine stad in de staat Maranhão, in het noordoosten van Brazilië. Haar vader is boer en haar moeder zorgt voor de familie. Hoewel Luciana’s leven flink is veranderd door de coronacrisis, vindt ze het toch goed dat er maatregelen zijn getroffen. “Het is vooral veiliger voor mijn oma, die tot de risicogroep behoort.” “Ik heb met veel dingen moeten stoppen” Door het coronavirus is Luciana’s school gesloten. Ook liggen andere activiteiten stil, zoals die van het meisjesvoetbalprogramma La League, waar Luciana al vanaf 2018 aan deelneemt. “Het is lastig dat ik met zoveel dingen tijdelijk moet stoppen”, vertelt ze. “Gelukkig ben ik bij mijn familie, zij helpen mij met de situatie om te gaan.” La League Het La League-programma is een initiatief van Plan International in samenwerking met de Johan Cruijff Foundation en Women Win. Hierbij zet Plan in Brazilië en Nicaragua voetbal in om meisjes krachtiger en weerbaarder te maken en zo tienerzwangerschappen en kindhuwelijken te voorkomen. Luciana heeft er veel geleerd. “Ik heb evenementen georganiseerd en deelgenomen aan toernooien”, aldus Luciana. “Ook heb ik geleerd beter te communiceren en niet bang te zijn om voor een groot publiek te spreken. Ik heb via La League zelfs de bekende Latijns-Amerikaans zangeres Rosangela ontmoet. Zij zit voor altijd in mijn hart!” [quote] “Ik heb geleerd beter te communiceren” Luciana (18) Vooroordelen Daarnaast kreeg Luciana bij La League informatie over gendergelijkheid. “Ik kan nu beter met vooroordelen over meisjes omgaan. Bij de workshops van La League leerde ik hoe ik mensen daar het beste op aan kan spreken. Ik ga bijvoorbeeld nu tegen mijn moeder in als ze mij iets vraagt te doen omdat het ‘vrouwenwerk’ is, zoals koken”, vertelt ze. Geweld tijdens de coronacrisis Ook tijdens de coronacrisis heeft Luciana veel aan de vaardigheden die ze heeft opgedaan bij La League. Zo leerde ze bijvoorbeeld dat meisjes en vrouwen meer risico lopen op geweld tijdens crises. “Ik heb geleerd dat er wetten zijn die meisjes beschermen. Als er iets gebeurt, weet ik nu bij wie ik moet zijn om dit te melden. Ook kan ik andere meisjes helpen als ze dit nodig hebben”, legt ze uit. “We moeten doorgaan met onze levens” Ondanks de uitdagingen van de lockdown blijft Luciana optimistisch. Ze houdt contact met haar La League-collega’s via Whatsapp-groepen. “We moeten doorgaan met onze levens. De pandemie zal hopelijk snel voorbij zijn en dan kunnen we samen onze activiteiten weer oppakken!”, zegt ze zelfverzekerd.  
Lees meer
Bekijk alle
€ 10

Anoniem

22-09-2020 | 12:09 Aan: Ik doe mee aan Team La League 2020!